Kent u Clickbrick ?

 

ClickBrick, wat is dat?

100% ClickBrick.

Meer dan 10 jaar geleden introduceerde Daas Baksteen het Daas ClickBrick-systeem. Bij dit gevelsysteem worden speciale bakstenen met behulp van clips droog op elkaar gestapeld.

 

Natuurlijk heeft Daas Baksteen sinds de introductie niet stil gezeten.

Het ClickBrick-systeem, waar ze, terecht, bijzonder trots op zijn, wordt constant verbeterd. Dit najaar er nieuwe sorteringen op de markt. Spannend! 

 

Maar nu is er ander nieuws!!

Voorheen moesten alle horizontale muurbeëidigingen worden verlijmd met ClickBrick-fix. Dit betrof de bovenste drie lagen onder de opening van de gevel en ter plaatse van de dakranden. Het vastzetten van de laatste lagen is constructief noodzakelijk om een gevel deugdelijk te beëindigen. 

 

 

Het C-2-C zilver gecertificeerde ClickBrick-systeem wordt verkocht met een retourname-garantie.

Het verlijmen van deze muurbeëindigingen past echter niet in de duurzame gedachte omdat de op elkaar gelijmde stenen namelijk niet hergebruikt kunnen worden. 

 

Om de ClickBrick-gevel nu geheel demontabel te maken zullen de stenen vanaf heden door middel van een rvs klemmende beugel mechanisch worden verankerd. De door Daas Baksteen ontwikkelde rvs beugel klemt drie lagen ClickBrick-stenen stevig op elkaar. 

 

Om de klemmende beugel toe te passen maken we gebruik van de al aanwezige perforatie in de steen en de rvs clips van het ClickBrick-systeem. 

De verwerker brengt drie lagen voor het einde van de muur de rvs beugels aan. Bij de daaropvolgende lagen worden de stenen over de beugels aangebracht.

Tenslotte wordt bij de toplaag elke ClickBrick-steen klemmend vastgezet. 

 

Vanaf heden is het Daas ClickBrick-systeen 100% droog op elkaar gestapeld en dus 100% herbruikbaar. 

 

Heylen Ceramics is dan ook zeer trots verdeler te mogen zijn voor België van een fabrikant die zo vooruitstrevend blijft als Daas Baksteen.