Nieuw uit Denemarken: Randers Tegl

Schattenjacht in Denemarken

Ons team reist voortdurend de wereld af op zoek naar onontgonnen schatten, zodat we altijd net die steen voor u weten te vinden die past bij uw unieke bouwproject. De nieuwste aanwinst in ons assortiment vonden we bij Randers Tegl in de Deense regio Midden-Jutland. In tegenstelling tot de noordelijker gelegen gebieden, waar hout het voornaamste bouwmateriaal is, leeft hier een rijke traditie van baksteenbouw als duurzamere en brandbestendige oplossing.

 

 

Exclusieve Wasserstrichstenen die uitblinken in pure kwaliteit.

Geïnspireerd door de sobere schoonheid van de Zuid-Scandinavische bouwtraditie, wordt de lokale steenproductie gevoed door een natuurlijke rijkdom aan unieke, door eeuwenlange erosie gevormde kleilagen.

Randers Tegl is op 100 jaar tijd uitgegroeid tot één van Europa’s meest toonaangevende steenproducenten. Hun exclusieve gevelstenen geproduceerd volgens de gekende Wasserstrich-methode zijn een groeiend succes in binnen- en buitenland.

 

Deze pareltjes van tijdloze Scandinavische steentraditie maken onze zoektocht meer dan de moeite waard.  Net zoals wij weet men bij Randers Tegl wat perfectionisme is. Elke steen wordt er met veel oog voor detail afgwerkt. 

 

Het noordse klimaat is één van de redenen dat hier uitzonderlijk mooie klei wordt gewonnen 

In de Deense regio Midden-Jutland heeft ijserosie door de eeuwen heen een uitzonderlijk interessante kleilaag gevormd, die gestaag afhelt naar de kust. Een natuurfenomeen dat de basis heeft gelegd voor een rijke traditie van steenproductie in deze unieke streek. Randers Tegl bewijst er met een uitgebreid assortiment aan eigentijdse gevelstenen dat Scandinavisch design een begrip is dat veel verder reikt dan interieur alleen. Meer dan een eeuw aan ervaring en innovatie maken dit familiebedrijf vandaag tot een van de meest toonaangevende baksteenfabrikanten van Europa. 

 

Op het kleine eiland Fur in de Limfjord leeft bijna de hele bevolking van de plaatselijke zandsteenwinning.  Achter elke gevel en onder elk dak gaat hier typisch Scandinavisch wooncomfort schuil. 

 

De typische handwerkershuisjes in Aabenraa: een pure ode aan ons vak. Ook zijn we we ver van huis, we spreken toch dezelfde taal: die van passie voor klei en steen. 

 

Ijserosie heeft in Midden-Jutland door de eeuwen heen een uitzonderlijk interessante kleilaag gevormd.

Ruim een eeuw aan ervaring en innovatie maken Randers tot een van de meest toonaangevende baksteenfabrikanten van Europa.