Nu open: nieuwe belevingsshowroom in Antwerpen

 

Een ruimte vol inspiratie voor gevel en dak op het Antwerpse Eilandje

Steen moet je zien, voelen, ruiken, proeven. Dat doen we bij Heylen Ceramics al 3 generaties lang. Want van één ding zijn we overtuigd: bouwen met inerte, keramische materialen is bouwen met een ziel! Daarom ontvangen we u sinds 1 februari 2018 in een gloednieuwe showroom in hartje Antwerpen, waar we graag samen met u onze passie voor steen beleven. In de schaduw van het MAS en de Londenbrug brengen we er de mooiste pareltjes uit de keramische schatkamer van Europa samen in een schitterend assortiment gevelstenen en dakpannen. Dat alles doen we in een prachtige ruimte die mee werd vormgegeven door Crepain Binst Architecture.

 

Interactieve keuze uit meer dan 400 kleuren, formaten en texturen

De nieuwe belevingsshowroom van Heylen Ceramics staat bol van de inspiratie voor gevel en dak. Heylen selecteert een uitzonderlijk rijk universum aan vormen, structuren en kleuren in steen. Een pallet dat, in combinatie met onze moderne bewerkingstechnieken, een eindeloze bron van inspiratie vormt voor de bouwcreaties van vandaag en morgen. Onze specialisten nemen u mee op een reis doorheen de kleiwinningsgebieden van Europa, en helpen u met hun kennis en ervaring om precies de steen of dakpan te kiezen die het beste bij uw projectontwerp past. We geven technisch en esthetisch advies van concept over lastenboek tot realisatie. Dankzij een ingebouwde RFID-chip geeft elke steen uit ons assortiment daarbij zijn geheimen prijs op de 3 interactieve touchdisplays.

 

Alles ademt passie voor steen

Uiteraard is onze nieuwe showroom zelf ook ontworpen, gerealiseerd en ingericht met véél aandacht voor de tijdloze charme van keramische bouwmaterialen. Zo is de gevel van het gebouw opgetrokken in een prachtige langeformaatsteen van Randers Tegl, die de gevelpartij op een elegante manier uit de rij laat springen. Dezelfde steen werd naadloos doorgetrokken in een atypische vloerpartij: een mooi voorbeeld van creatief materiaalgebruik in een duurzame bouwtoepassing. De tuin aan de achterkant van de showroom kreeg een extra frisse tint mee dankzij de speelse geglazuurde kleuraccenten die we in het assortiment van Rairies Montrieux (FR) vonden.

De gevel van het gebouw werd opgetrokken in een lang formaat van Randers Tegl. 

De elegante lijnen geven het gebouw een uitstraling die perfect bij de omgeving past. 

   

Creatief omgaan met baksteen: een atypische vloerpartij uitgevoerd in gevelsteen. 

Speelse, kleurrijke accenten in de tuinmuur zorgen voor een vrolijke noot. 

Praktische info

De nieuwe Heylen Ceramics showroom is open sinds 1 februari 2018. U kunt er als architect, projectontwikkelaar, handelaar of particuliere bouwheer terecht voor advies en informatie. Zowel professionele als particuliere klanten zijn uiteraard nog steeds op afspraak welkom in onze showroom in Terhagen (Rumst). 

 

Belevingsshowroom Antwerpen

Amsterdamstraat 9, 2000 Antwerpen

Openingstijden:

  • Maandag: op afspraak 

  • Dinsdag – vrijdag: 9:00 tot 17:00

  • Zaterdag: op afspraak 

 

Showroom Terhagen

Nieuwstraat 50, 2840 Terhagen

Openingstijden:

  • Maandag tot vrijdag: op afspraak 

Tel: 0032 3 239 99 99
Fax: 0032 3 239 00 91
info@heylenceramics.be