Project in de kijker: gesmoorde dakpan 'Brumaire'

Woninguitbreiding met dakpan BRUMAIRE gesmoord

Architect Bert Hermans paste de Deense topsteen RT 154 Ultima toe bij de uitbreiding van een bestaande villa in Schoten, in een meer dan geslaagde combinatie met de gesmoorde pan ‘Brumaire’.

 

PROJECTINFO

Bestemming: vrijstaande woning

Locatie: Schoten

Dakpan: gesmoorde pan 'Brumaire'

Architect: Ben Hermans

Dit mooie residentiële project bewijst dat gesmoorde pannen zich uitstekend lenen voor eigentijdse architecturale toepassingen. 

De uitbreiding bestaat uit een nieuwe slaapkamer voor de ouders met aansluitende badkamer, een uitbreiding van het woongedeelte op het gelijkvloers met zithoek en speelruimte, en een kelder die geïsoleerd is en gebruikt kan worden als fitnessruimte. De volledige uitbreiding heeft mooi zicht op de tuin.

 

"Bij de uitbreiding van onze woning wilden we een mooi architecturaal geheel, maar wel met een subtiel contrast tussen het bestaande volume en de aanbouw. De gevelsteen en dakpan kozen we in overleg met onze architect uit in de showroom van Heylen Ceramics. Zowel esthetisch als kwalitatief voldoen ze perfect aan onze wensen."

Bouwheer Sven Van Loon

 

 

“De uitbreiding is qua oppervlakte niet zo groot, maar de langwerpige bakstenen geven er een erg speciale look aan. De nieuwe gesmoorde dakpannen en de zachte kleur van de steen gaan perfect samen: niet overheersend, maar eerder rustgevend. Zowel gevelsteen als dakpan contrasteren en harmoniseren mooi met het donkere aluminium schrijnwerk."

Architect Bert Hermans