Over Heylen

“Steen zit in ons bloed. We staan ermee op en we gaan ermee slapen. Het is heerlijk hoe we al generaties lang rondom onze familie een hecht team van mensen hebben kunnen verzamelen die deze passie met ons delen.”

Luc Heylen, 1ste generatie

 “Elke steen heeft zijn eigen oorsprong en vertelt zijn eigen verhaal. Dat is de magie van gebakken aarde: door de mens uit klei gewonnen en met water en vuur bewerkt tot een duurzaam product met tijdloze schoonheid.”

Marleen Heylen, 2de generatie

“Al sinds mijn grootvaders tijd willen we echt een meerwaarde bieden aan bouwheren en architecten die op zoek zijn naar dé baksteen of dakpan die hun woning helemaal af maakt.”

Matthis Pittoors, 3de generatie

EEN WERELD VAN INSPIRATIE VOOR GEVEL EN DAK

Met de gevelstenen van Heylen Ceramics bent u zeker dat u kiest voor hoogwaardige ruwbouwmaterialen, door ons team eigenhandig geselecteerd bij fabrikanten over heel Europa. Met een aanbod dat de meest uiteenlopende stijlen aankan, vindt u bij Heylen altijd de gevelsteen of dakpan waarnaar u op zoek bent om uw project te realiseren.

Ons motto: bouwen is keuzes maken, maar geen compromissen sluiten. Door de charme van natuurlijke materialen te combineren met de modernste productietechnieken, staan onze producten garant voor duurzaamheid, esthetiek en wooncomfort.

1 FAMILIE, 3 GENERATIES KENNIS VAN STEEN

Al generaties lang haalt de familie Heylen niets dan het beste uit wat klei wereldwijd te bieden heeft. Ons verhaal is er dan ook één van een echt familiebedrijf, dat voor 100% thuis is in het hart van de Rupelstreek. De huidige generatie steunt op 3 generaties kennis van gevelsteen en dakpannen om vandaag de bouwoplossingen van morgen te creëren. 

Historiek

1907

De gebroeders Modest en Bernard Heylen uit Geel huren een kleine handvorm steenfabriek te Boom

1910

De broers kopen een handvorm steenfabriek in Terhagen

1914-1918

Eerste wereldoorlog – alle bedrijvigheden worden stilgelegd

1919

Heropstart productie na de oorlog

1927

Overgang van een handvormsteenbakkerij naar een mechanische steenfabriek. De eerste Hoffman ringoven en droogloodsen worden gebouwd De naamloze vennootschap “Hand- en mechanische steenbakkerij Heylen” wordt opgericht

1938

De naastliggende steenbakkerij V.D. Planken wordt overgenomen

1951

Ingebruikname van de nieuwe productie eenheid voor snelbouwstenen en een tunneldrogerij

1960

Bouw van een enorme overslaande vlamoven. Productie in 3 ringovens. Vanaf dan worden ladingen met heftrucks verplaatst

1966

Volautomatische steenbakkerij met 2 tunnelovens en kunstmatige droging. Stichting van een fabriek te Veldwezelt.

1970

Overname van de steenfabriek Van Montfort

1980

Poro + in Tessenderlo wordt opgericht met een nieuwe productie eenheid

1998

Marleen Heylen, kleindochter van Bernard Heylen en dochter van Luc Heylen richt Heylen Trading nv op met hoofdzetel in Berchem en opslag en toonzaal in Terhagen.