Randers Tegl

Geïnspireerd door de sobere schoonheid van de Zuid-Scandinavische bouwtraditie, wordt de lokale steenproductie gevoed door een natuurlijke rijkdom aan unieke, door eeuwenlange erosie gevormde kleilagen.

Randers Tegl is op 100 jaar tijd uitgegroeid tot één van Europa’s meest toonaangevende steenproducenten. Hun exclusieve gevelstenen geproduceerd volgens de gekende Wasserstrich-methode zijn een groeiend succes in binnen- en buitenland. Deze pareltjes van tijdloze Scandinavische steentraditie maken onze zoektocht meer dan de moeite waard. Net zoals wij weet men bij Randers Tegl wat perfectionisme is. Elke steen wordt er met veel oog voor detail afgwerkt.

image of Randers Tegl
"
image of

Exclusieve Wasserstrichstenen die uitblinken in pure kwaliteit.

In de Deense regio Midden-Jutland heeft ijserosie door de eeuwen heen een uitzonderlijk interessante kleilaag gevormd, die gestaag afhelt naar de kust. Een natuurfenomeen dat de basis heeft gelegd voor een rijke traditie van steenproductie in deze unieke streek. Randers Tegl bewijst er met een uitgebreid assortiment aan eigentijdse gevelstenen dat Scandinavisch design een begrip is dat veel verder reikt dan interieur alleen. Meer dan een eeuw aan ervaring en innovatie maken dit familiebedrijf vandaag tot een van de meest toonaangevende baksteenfabrikanten van Europa.

image of
image of
image of
image of
image of
image of