Altijd vakantie

Noémi ontwierp een L-vormig huis, gevormd door een aanéénschakeling van diverse volumes. De woning is georiënteerd naar het zuidwesten waardoor de tuin tot ’s avonds zonlicht geniet. De meeste ruimtes bevinden zich op de benedenverdieping en zijn gericht naar de tuin, zo ook de slaapkamer en badkamer van Noémi en haar man. “ ‘s Morgens de gordijnen openen en rechtstreeks de tuin in stappen, dat geeft ons het gevoel op vakantie te zijn. De kinderen hebben hun eigen zone, met de slaapkamers en hun badkamer op de eerste verdieping.

Camarque carrera

 • Uitzichtkenmerken

  De stenen worden gevormd door het werpen van klei in een mal. Ze vertonen de typische onregelmatige vormen en nerven van oude, handgevormde stenen. Dit proces komt tot stand door behandeling van het oppervlak met gemalen natuursteen, nl. Mergel. De steen wordt na het bakken kunstmatig bevochtigd, waarna de mergel reageert en naargelang de duur van de bevochtiging, wit uitslaat. Deze witte verkleuring is duurzaam en omwille van de natuurlijke aard ook grillig.

  Kleur

  Kleurtint

  Overheersende witte beige, grijze kleur, met groene sintering. Het witte poeder op de stenen komt op een natuurlijke wijze tot stand.

  Oppervlaktetextuur

  Generfd, fijn bezand

  Uitzicht

  Genuanceerd

 • Kleurtint

  Overheersende witte beige, grijze kleur, met groene sintering. Het witte poeder op de stenen komt op een natuurlijke wijze tot stand.

 • Fabrikant

  Engels Baksteen

 • Formaten

  210x100x50

image of

We waren eigenlijk op zoek naar een huis om te renoveren, maar beseften na een tijd dat de voordelen ervan voor ons nooit zouden opwegen tegen de nadelen. Toch is het maar bij het zien van onze bouwgrond dat we voor het eerst de klik maakten om te gaan bouwen

Noémi Van Heuverswyn

Architect

Een huis met een vakantiegevoel creëren, dat was het doel van architecte Noémi Van Heuverswyn en haar man. En of ze daarin geslaagd zijn. Hun woning in verschillende hoogtes ademt zomer en rust uit. Daar zit de Camarque Carrera, een handgevormde baksteen met een naturelle kleur en dito vorm, voor veel tussen.

image of
image of
image of