Eengezinswoning in Olen

Architecte Anja Vissers ontwierp deze nieuwbouwwoning die zowel binnen als buiten gebruikt maakt van materialen die een wereld van licht en ruimte creëert voor de bewoners. In alle ruimtes werd doelbewust voor een rijkelijke natuurlijk lichtinval gekozen. Een effect dat nog wordt versterkt door de lichte materialen.

Quarts Handvorm

 • Uitzichtkenmerken

  De stenen worden gevormd door het werpen van klei in een mal. Ze vertonen de typische onregelmatige vormen en nerven van oude, handgevormde stenen.

  Kleur

  Kleurtint

  Grijs genuanceerd

  Oppervlaktetextuur

  Generfd, fijn bezand

  Aspect

  Mat

 • Kleurtint

  Grijs genuanceerd

 • Fabrikant

  Heylen Ceramics

 • Formaten

  240x100x40

Tegelpan - antraciet

  Een eeuwenoude klassieker. Tijdloos esthetisch met veel mogelijkheden voor een veelzijdige vormgeving. Ook verkrijgbaar met recht gesneden onderkant.

 • Uitzichtkenmerken

  Kleur

  Kleurtint

  Antraciet

 • Kleurtint

  Antraciet

image of
image of
image of

Steen is voor mij zeker nog een modern materiaal, zeker als je creatief omspringt met kleuren, texturen, verbanden en voegwerk. De frisse kleurencombinatie van de Quarts gevelsteen in Hilversums formaat met het aluminium schrijnwerk geeft het volume precies de strakke, lichte uitstraling die de bouwheer in gedachten had. De licht grijsgesmoorde handvormsteen werd door Heylen Ceramics aangeleverd in een lang smal formaat, dat de horizontaliteit van de gevelpartij benadrukt. Apart aan het ontwerp is, dat ook de overkragende elementen van de volumes en het overdekte terras bekleed zijn met strips van de gevelsteen. Het schrijnwerk, de dakranden en de verzonken geprofileerde regenafvoeren harmoniëren zowel qua kleur als naar vorm met het rustgevende, strakke effect van de steen, die in wild verband verlijmd is. De keuze voor een wild verband is zowel esthetisch als technisch een zeer verantwoorde keuze, zeker met het oog op maatvastheid bij zulke dunne voegen

Anja Vissers

Architect