image of Gesmoorde dakpan 'Brumaire'

Gesmoorde dakpan 'Brumaire'

Architect Bert Hermans paste de Deense topsteen RT 154 Ultima toe bij de uitbreiding van een bestaande villa in Schoten, in een meer dan geslaagde combinatie met de gesmoorde pan ‘Brumaire’.

Tegelpan brumaire smoked

    Een tegelpan met karakter De tegelpan met afmeting 16×27 cm is een reproductie van een verouderde tegelpan met de technische kwaliteiten van een nieuwe.

  • Uitzichtkenmerken

    Verouderd Met een dikte van 13 mm en de onregelmatige structuur, krijgt deze tegelpan een authentiek reliëf en verouderd uiterlijk. De tegelpan is gebakken volgens een normaal verlopen proces van bakken. Door de handhaving van dit oude proces is een hele serie van onvergelijkbare tinten ontstaan. De kleur op kleur die zo ontstaan is, past helemaal bij de kleuren van de oude daken in de streek. Door dit resultaat kunnen liefhebbers van renovatie en liefhebbers van esthetiek, het verleden met het heden verbinden.

Bij de uitbreiding van onze woning wilden we een mooi architecturaal geheel, maar wel met een subtiel contrast tussen het bestaande volume en de aanbouw. De gevelsteen en dakpan kozen we in overleg met onze architect uit in de showroom van Heylen Ceramics. Zowel esthetisch als kwalitatief voldoen ze perfect aan onze wensen.

Sven van Loon

Bouwheer

De uitbreiding bestaat uit een nieuwe slaapkamer voor de ouders met aansluitende badkamer, een uitbreiding van het woongedeelte op het gelijkvloers met zithoek en speelruimte, en een kelder die geïsoleerd is en gebruikt kan worden als fitnessruimte. De volledige uitbreiding heeft mooi zicht op de tuin.

image of
image of
image of
image of
image of

De uitbreiding is qua oppervlakte niet zo groot, maar de langwerpige bakstenen geven er een erg speciale look aan. De nieuwe gesmoorde dakpannen en de zachte kleur van de steen gaan perfect samen: niet overheersend, maar eerder rustgevend. Zowel gevelsteen als dakpan contrasteren en harmoniseren mooi met het donkere aluminium schrijnwerk.

Bert Hermans

Architect