Kantoorgebouw in Boechout

Steeds meer Belgische bouwers en verbouwers kiezen vandaag voor een witte gevelsteen. Ook LV Architecten koos voor een strakke combinatie van wit en zwart om een frisse uitstraling te geven aan deze energieneutrale combinatie wonen-werken voor boekhoudkantoor SBB in Boechout.

De baksteen is erg strak en glad. Hij is ook iets langer dan de gemiddelde gevelsteen. Dat leent zich perfect voor een strakke vormgeving.

Luk Vorsselmans

Architect

De Blanco is een witte strengperssteen gemaakt uit wit bakkende klei. De perforatie bevordert het gelijkmatige droog- en bakproces van de steen. De Pinot Noir is een zwarte handvormsteen met bezanding.

image of

De bouwheer wilde een zo energieneutraal mogelijk gebouw met een frisse uitstraling. Daarom kozen we voor het verlijmen van de bakstenen in plaats van te werken met metsel- en voegwerk. Omdat we graag een frisse look wilden, kozen we voor de witte steen. In combinatie met de zwarte geeft die een mooi contrast. Het geheel past bovendien mooi bij het witte architectonisch beton dat het gebouw draagt. Met de witte baksteen maakten we daarop een zwevend oppervlak.

 

image of

We kozen deze stenen in de eerste plaats omdat ze duurzaam zijn. De baksteen is erg strak en glad. Ze zijn ook iets langer dan de gemiddelde baksteen. Dat leent zich perfect voor een strakke vormgeving. Een goede aannemer is wel vereist bij het gebruik van deze stenen, zeker als je hem wil laten verlijmen zoals wij hier hebben gedaan

image of
image of
image of