image of Renovatie met gesmoorde Spaanse gevelsteen

Renovatie met gesmoorde Spaanse gevelsteen

Johan en Muriel Baete-Cocquyt wilden een nieuwe look voor hun vrijstaande ééngezinswoning uit 1968. Omdat nieuwe voegen niet het gewenste resultaat gaven, kozen ze voor een volledige gevelrenovatie.

image of

We zijn heel tevreden over het resultaat. Ons huis oogt nu een stuk frisser en moderner. Ook uit de buurt krijgen we veel positieve reacties.

Muriel Baete-Cocquyt

Eigenaar

Na overleg in de Heylen Ceramics showroom viel hun keuze op de Blanco MB40-gevelsteen van fabrikant Laslosas uit Toledo. Een steen die rustiek en modern samenbrengt, zeker wanneer hij zoals voor dit project nog eens extra gesmoord wordt in de Heylen Ceramics oven. De grijze tint die we zo creëren, geeft de steen een héél eigentijds karakter.

image of

“We kwamen bij Heylen Ceramics terecht op Batibouw”, zegt eigenares Muriel Baete-Cocquyt. “We wilden graag een dunne steen, en eerst viel ons oog op een langwerpig type. Maar omdat we er erg veel nodig hadden, kozen we uiteindelijk toch voor deze: dat kwam een stuk voordeliger uit. Het gesmoorde effect vinden we gewoonweg prachtig.”

image of

“Een huis dat er al meer dan 40 jaar staat, kan wel een make-over gebruiken. In dat opzicht is de nieuwe gevel zeker een meerwaarde. Het geheel oogt nu veel moderner, zeker in combinatie met de nieuwe ramen en deuren. Nu alles geïsoleerd en gevoegd is én er dubbel glas in staat, zullen we dat zeker merken aan onze verwarmingsfactuur.”

Aannemer Pascal De Vos ging aan het werk met de gekozen gevelsteen en had ook op zijn beurt niets dan positiefs te vertellen.

image of
image of
image of
image of

De Blanco MB40 is een prachtige steen die zich dankzij het smoren perfect leent voor eigentijdse projecten. Bovendien is hij makkelijk te plaatsen. Het resultaat mag er dan ook echt zijn!

Pascal De Vos

Aannemer