Nieuwbouwwoning in Duisburg (Tervuren)

Ronald De Groot en zijn vriendin wilden graag een modern huis bouwen met klassieke materialen. “Onze opdrachtgevers hadden van meet af aan een duidelijke visie: een vrij minimalistisch vormgegeven huis, waarbij de gevelsteen voor een warme uitstraling moest zorgen”, vertelt architect Bart Van Meerbeeck.

LE-Mix 120605

 • Uitzichtkenmerken

  De stenen worden gevormd door het werpen van klei in een mal. Ze vertonen de typische onregelmatige vormen en nerven van oude, handgevormde stenen.

  Kleur

  Kleurtint

  Oranje-rood met blauwachtige nuance

  Oppervlaktetextuur

  Generfd, fijn bezand

  Aspect

  Mat

  Uitzicht

  Genuanceerd

 • Kleurtint

  Oranje-rood met blauwachtige nuance

 • Fabrikant

  Engels Baksteen

 • Formaten

  210x100x50

image of

Ze wilden openheid naar de tuinzijde van het huis, met een maximum aan privacy vooraan. De keuze van de gevelsteen was belangrijk omdat het om grote vlakken gaat. Overal dezelfde steen gebruiken zou er dan saai kunnen uitzien. Bouwen met een mix van verschillende stenen zou lastig kunnen zijn, maar in de praktijk leverde het weinig problemen op, vertelt de architect. De stenen werden meteen in de gevraagde mix afgeleverd op de werf, zodat de aannemer niet zelf moest gaan puzzelen

Bart Van Meerbeeck

Architect

In eerste instantie hadden we ons oog laten vallen op een steensoort met verschillende formaten, maar dat bleek niet haalbaar qua budget”, vult bouwheer Ronald De Groot aan. “Bij De Saegher zagen we dan gevelstenen in verschillende tinten rood bij elkaar, en dat bracht ons op het idee van een mix. We hebben een aantal proefstukjes laten maken en een beetje met de verschillende kleuren gespeeld. We wilden ons met de keuze van gevelstenen onderscheiden van de standaard huizen, en dat is zeker gelukt”, besluit De Groot. “Er zijn echt enorm veel mensen bij ons komen informeren naar welke stenen we hadden gebruikt, tot zelfs architecten die een briefje in de bus stopten of kwamen aanbellen om te vragen hoe we aan die stenen waren gekomen. Je kunt dus zeker zeggen dat het idee bij veel mensen in de smaak valt. En zelf zijn wij ook heel tevreden over het resultaat!

image of
image of
image of
image of