image of Woninguitbreiding in Schoten

Woninguitbreiding in Schoten

Deze aanwinst in ons assortiment vonden we bij Randers Tegl in de Deense regio Midden-Jutland. Hun exclusieve langwerpige gevelstenen, geproduceerd volgens de Wasserstrich-methode, zijn een groeiend succes. Architect Bert Hermans paste de topsteen RT 154 Ultima toe bij de uitbreiding van een bestaande villa in Schoten. Voor de dakafwerking werd de gesmoorde dakpan ‘Brumaire’ gekozen.

Ultima RT 154

 • Uitzichtkenmerken

  De stenen worden gevormd door het persen van klei in een mal, en deze naderhand nog eens na te walsen. Een licht afgelijnde regelmatige vorm wordt bekomen. Door het ontkisten met de Wasserstrich-methode worden de stenen weer iets onregelmatiger van vorm.

  Kleur

  Oppervlaktetextuur

  Oneffen structuur waarbij putjes en ondiepe barsten intrinsiek deel uitmaken van het uitzicht.

  Aspect

  Mat en onbezand

  Uitzicht

  Genuanceerd

 • Fabrikant

  Randers Tegl

 • Formaten

  468x108x38

De uitbreiding is qua oppervlakte niet zo groot, maar de langwerpige bakstenen geven er een erg speciale look aan. De nieuwe gesmoorde dakpannen en de zachte kleur van de steen gaan perfect samen. Ook met de bestaande pannen trouwens. De gekozen baksteen leent zich perfect voor rustieke gebouwen, maar past ook prachtig bij moderne architectuur.De zachte kleur van de steen is niet overheersend, maar eerder rustgevend. En ze contrasteert mooi met het donkere aluminium schrijnwerk.

Bert Hermans

Architect

De uitbreiding bestaat uit een nieuwe slaapkamer voor de ouders met aansluitende badkamer, een uitbreiding van het woongedeelte op het gelijkvloers met zithoek en speelruimte, en een kelder die geïsoleerd is en gebruikt kan worden als fitnessruimte. De volledige uitbreiding heeft mooi zicht op de tuin.

Bouwheer Sven Van Loon koos de steen en de dakpan zelf uit in de showroom van Heylen Ceramics. Verder wilde hij graag dat een mooi architecturaal geheel met een subtiel contrast tussen het bestaande volume en de aanbouw.

image of
image of
image of
image of
image of
image of

Het verlljmen van deze bijzondere, langwerpige gevelsteen geeft een prachtig effect, waar de bouwheer heel tevreden over is. De dikte en structuur van de steen vraagt om extra zorgvuldigheid bij de verwerking, waardoor we extra blij zijn met het mooie resultaat.

Leo Dejong

Cojo bvba